به گزارش آوای باینگان به نقل از ایسنا، علی دارابی ـ قائم مقام و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ به دیدارِ احمد پاکتچی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در یونسکو اشاره کرد و افزود: الواح ثبت جهانی «راهآهن سراسری ایران» و «منظر فرهنگی هورامان/اورامانات» که در فهرست میراث جهانی ملموس ثبت شده است و همچنین الواح ثبت جهانی هنر «نگارگری (مینیاتور)» و «زیارت تادئوس مقدس» که از جمله پروندههای چند ملیتی میراث فرهنگی ایران محسوب میشوند و به صورت مشترک با کشورهای همسایه تدوین و در فهرست میراث جهانی ناملموس ثبت شدهاند، برای ثبت و نگهداری در اسناد میراث فرهنگی از سوی یونسکو به ایران تحویل داده شد.
او یادآور شد منظر فرهنگی هورامان/اورامانات با پهنهای بالغ بر ۴۰۰ هزار هکتار از استان های کردستان و کرمانشاه، از جمله آثار بسیار شاخص ثبت شده یونسکو محسوب میشوند و به لحاظ پیچیدگی های فنی و مطالعاتی، حائز اهمیت بالایی هستند.
معاون میراث فرهنگی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام همچنین نوشت: “از کشور عزیزمان ایران ۲۶ اثر غیرمنقول در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
اهمیت ثبت جهانی میراث ملموس و ناملموس آن است که این آثار فارغ از نژاد، ملیت، مذهب و … به همه آحاد جامعه بشری اختصاص مییابد و همه دولتها و ملتها وظیفه مشترک در حفظ و نگهداری آن دارند.
حتی در زمان جنگ، این آثار باید از تعرض مصون بمانند. بیشک افزایش آثار یک کشور در ثبت جهانی نقش مهمی در رشد صنعت گردشگری، افزایش توریسم، رونق کسب و کار و از همه مهمتر در معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن یک کشور در عرصه جهانی دارد.
ایتالیا، چین، اسپانیا، فرانسه، آلمان، هندوستان، مکزیک، انگلستان، ایران و روسیه ۱۰ کشور برتر دنیا در تعداد آثار ثبتشده جهانی هستند. ایران با ۲۶ اثر غیرمنقولِ ثبتشده جهانی در آسیا رتبه سوم و در دنیا رتبه نهم را داراست و در حوزه ثبت میراث ناملموس جهانی با ثبت ۱۶ اثر در دنیا در رتبه هفتم قرار دارد.”
ایران موفق شد در پنجم مردادماه پرونده «منظر فرهنگی هورامان/اورامانات» را در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت کند.
هورامان یا اورامانات نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستانهای روانسر، پاوه، جوانرود و ثلاث باباجانی در استان کرمانشاه را شامل میشود.
دیدگاهتان را بنویسید