به گزارش آوای باینگان، سید علاءالدین حیدری معاون برنامه ریزی فرمانداری پاوه با بیان اینکه این میزان واریزی مربوط به زمستان سال ۱۴۰۲ تا پاییز ۱۴۰۳ است افزود: این واریزیها در راستای کمک به معیشت مرزنشینان و اجرای مصوبه دولت مبنی بر حمایت از اقتصاد مرزنشینی انجام شده است.
وی با بیان اینکه ۲۴ هزار و ۹۱۰ کارت مرزنشینی بین سرپرستان خانوار شهرستان پاوه توزیع شده است، افزود: مبلغ ذکر شده به این افراد پرداخت گردیده است.
به گفته او در شهرستان پاوه ۳۸ نفر کارگزار برای انجام فعالیت های تجاری در قالب کارت های مرزنشینی فعال است و هر سه ماه یکبار این کارگزاری ها از نظر عملکرد توسط فرمانداری ارزیابی می شوند.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرستان پاوه اضافه کرد: در سامانه مرزنشینی اسامی بیش از ۱۷۰ کارگزار در شهرستان پاوه وجود دارد اما بسیاری از آنها فعالیت ندارند و در حال حاضر کارهای تجارت مرزنشینی در این شهرستان توسط ۳۸ کارگزار فعال انجام می شود.
حیدری همچنین با تصریح اینکه واریزی به حساب سرپرستان خانوار به صورت هر سه ماه یکبار و فصلی انجام می شود، افزود: فعالیت های تجاری کارگزاران در این شهرستان در مرز شوشمی انجام می گیرد.
وی به تشریح جزئیات واریزی به حساب سرپرستان خانوار مرزنشین پرداخت و گفت: در زمستان سال ۱۴۰۲ با استفاده از ۶۸ هزار و ۳۹۲ سهمیه مرزنشینی، ۲۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان به حساب سرپرستان خانوار مرزنشین در شهرستان پاوه واریز شد.
حیدری این میزان را در بهار سال ۱۴۰۳ با استفاده از ۶۸ هزار و ۱۶۱ سهمیه مرزنشینی، مبلغ ۲۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: میزان واریزی در فصل تابستان ۱۴۰۳ نیز ۵۱ میلیارد تومان با استفاده از ۱۲۷ هزار و ۳۸ سهمیه مرزنشینی بود.
وی در مورد واریزی فصل زمستان امسال نیز گفت: پیش بینی ما برای این فصل استفاده از ۱۲۲ هزار و ۵۰۰ سهمیه مرزنشینی و واریز ۴۹ میلیارد تومان است.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شهرستان پاوه در ادامه با بیان اینکه روش پرداخت عواید مبادلات تجاری به حساب مرزنشینان متحول می شود، توضیح داد که در آئین نامه جدید و بنابر پیشنهادات ارائه شده به وزارت صمت، پرداختی ها به مرزنشینان متحول، سریع و مستقیم انجام میگیرد.
حیدری با اشاره به اینکه این پرداخت ها در آینده از شکل سنتی و دستی تبدیل به کیف پول الکترونیکی مرزنشینان خواهد شد، افزود: از مزایای این روش می توان به تسریع در پرداخت ها ، واریز مستقیم به حساب مرزنشین و همچنین حسابرسی دقیق و آنلاین از کارگزاران اشاره کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرستان پاوه در ادامه سخنانش به افراد مشمول در طرح مرزنشینی نیز اشاره کرد و گفت: براساس مصوبه دولت ساکنان روستاهای مرزی تا شعاع ۲۰ کیلومتر(این شعاع به صورت هوایی محاسبه می شود) و سه سال سابقه سکونت مشمول این طرح می شوند و می توانند با طی کردن روند کاری، کارت مرزنشینی دریافت کنند.
حیدری افزود: در مصوبه فعلی در حال اجرای ساماندهی تجارت مرزنشینان به دلیل اینکه انجام فعالیت های تجاری برای افراد دارای کارت مرزنشینی صرفه اقتصادی ندارد و این افراد نیز توان مالی و تخصص کافی برای انجام کارهای تجاری ندارند از این رو با نظارت فرمانداری پاوه کارت های مرزنشینی در اختیار کارگزاری ها قرار می گیرد و آنها اقدام به وارد کردن کالا به نیابت از مرزنشینان می کنند.
به گفته او پس از تلاش فرمانداری پاوه در سال ۱۴۰۲ ، کارگزاری ها در قبال انجام فعالیت های تجاری با کارت مرزنشینان براساس مصوبه برای هر ماه ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر به حساب مرزنشینان واریز می کنند و اکنون واریزی ها به صورت فصلی و هر سه ماه یکبار و با نظارت فرمانداری انجام می شود.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرستان پاوه تصریح کرد: باتوجه به اینکه فعالیت های تجاری زمانبر و هزینهبر است و در راستای حمایت از کارگزاری ها مبلغی نیز براساس مصوبه برای آنها در نظر گرفته شده تا با انگیزه و توان بیشتری اقدام به فعالیت تجاری کنند.
حیدری همچنین اظهار کرد: دولت در راستای حمایت از مرزنشینان سود بازرگانی برای مرزنشینان را بخشیده و در فعالیت های تجاری با کارت مرزنشینی این سود اخذ نمی شود و از طرف دیگر هم در این راستا اجازه وارد کردن کالاهایی که در شرایط عادی وارد کردن آن مجاز نیست را داده (مانند کولر گازی) که تشویق و انگیزه ای برای مرزنشینان باشد.
وی صداقت، شفافیت و پاکدستی را سرلوحه فعالیت در انجام کارهای حوزه مرزنشینی دانست و افزود: تمام فعالیت ها اعم از واریزی به حساب سرپرستان خانوارهای مرزنشین، اقدامات کارگزاری ها و سایر موارد مرتبط به صورت شفاف به صورت مستمر اطلاع رسانی می شود و معتقدیم که مرزنشینان باید در جریان تمام امورات مربوط به حق و حقوق خود قرار گیرند.
معاون برنامهریزی و توسعه فرمانداری شهرستان پاوه فعالیت های تجاری مرزنشینان را در راستای توجه نظام جمهوری اسلامی به مردم منطقه و خدمت به اقتصاد خانوارهای مرزنشین دانست و تاکید کرد که این طرح باید با شفافیت و صداقت و در راستای اجرای تصمیمات نظام انجام شود.
حیدری خاطرنشان کرد: سهمیه مرزنشینان یک امتیاز است که طی فرایندی تجاری و پس از عبور از مراحل خرید کالا توسط تاجر در کشور مبدا، حمل به مبادی ورودی کشور، ترانزیت و حمل به گمرگ شوشمی و ترخیص توسط کارگزار و حمل به مقصد یعنی بازار و سپس تبدیل سهمیه به پول نقد و واریز به حساب مردم به دست می آید.
وی تصریح کرد: شرط فعالیت و استفاده از سهمیهها و نیز واگذاری کارت مرزنشین به کارگزار در اختیار خود مرزنشین است و باید بر اساس توافق شخصی باشد، یعنی وقتی کارگزاری را انتخاب می کنند همه شرایط خود را با او طی کنند و فرمانداری در شروط مابین کارگزار و مرزنشین دخالتی ندارد اما ما بر حسب وظیفه نظارتی خود هم نظارت کلی و دقیق داریم و هم حامی و ناظر حقوق مرزنشین هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید