×

ثبت جهانی اورامانات دریچه جدیدی را برای توسعه کرمانشاه می‌گشاید

  • کد نوشته: 15230
  • ۱۳۹۹-۰۷-۰۱
  • 437 بازدید
  • ۰
  • آوای باینگان: استاندار کرمانشاه گفت: دریچه‌ی جدیدی برای توسعه و پیشرفت استان‌ با ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات بازگشایی می‌شود و این اقدام یک یادگاری ماندگار از دولت تدبیر و امید برای استان‌های کرمانشاه و کردستان خواهد بود.
    ثبت جهانی اورامانات دریچه جدیدی را برای توسعه کرمانشاه می‌گشاید
  • به گزارش آوای باینگان، روابط عمومی استانداری کرمانشاه روز سه شنبه به نقل از هوشنگ بازوند در نشست ویژه ثبت جهانی اورامانات که با حضور وزیر میراث فرهنگی، نماینده یونسکو، نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی ودیگر اعضا امروز در تهران برگزار شد، اعلام کرد: در منظر فرهنگی اورامانات ظرفیت‌های گردشگری بسیار مطلوبی به لحاظ بافت روستایی و طبیعی دارد و با توجه به وسعت زیادی که این منظر دارد، صنایع‌دستی بسیار ارزشمندی نیز توسط مردم در این مناطق تولید می‌شود.

    این نشست با حضور «حسام مهدی» نماینده ایکوموس برای ارزیابی ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامانات امروز (اول مهر) در سرسرای فجر وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی برگزار شد.
    به گزارش خبرنگار ایرنا، هورامان یا اورامان نام منطقه‌ای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخش‌هایی از شهرستان‌های سروآباد، سنندج و کامیاران در استان کردستان و شهرستان‌های پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود در استان کرمانشاه را شامل می‌شود.

    واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.

    اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

    بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران در استان کردستان واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع می باشد.

    به گفته مدیر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی اورامانات، ۲۹۵ اثر ثبت شده ملی در این منطقه و در شهرستان های ثلاث باباجانی، روانسر، پاوه و جوانرود وجود دارد که بیشترین آثار ثبت شده گردشگری ملی با ۲۰۰ اثر در شهرستان ثلاث باباجانی واقع شده است.

    وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است. 
    بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و … از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است. 

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *