به گزارش آوای باینگان، هرمز نوروزیفرد به مناسبت سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی(هفتم دی) در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: بنابر ضرورتی که در باب ارتقای سطح سواد جامعه در اوایل انقلاب احساس شد، با فرمان تاریخی حضرت امام خمینی(ره) هفتم دی ماه سال ۱۳۵۸ نهضت سوادآموزی تشکیل و اکنون در آستانه چهل و یکمین سالروز تأسیس این نهاد فرهنگی و آموزشی هستیم.
نوروزی فرد اضافه کرد: اوایل انقلاب میانگین سطح سواد جمعیت بالای شش سال کشور ۴۷.۵ درصد بود که بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته در سال ۱۳۹۵ این میزان به ۸۷.۶ درصد رسیده و میانگین سطح سواد استان کرمانشاه نیز در این گروه سنی بر اساس همین سرشماری ۸۴.۵ درصد بوده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره تمرکز برنامههای سوادآموزی در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال، گفت: اوایل انقلاب ۴۸.۸ درصد از افراد ۱۰ تا ۴۹ ساله کشور باسواد بودند که در سال ۱۳۹۵ این عدد به ۹۴.۷ درصد و در استان کرمانشاه به ۹۴.۳ درصد رسید. اواخر سال ۱۳۹۸ نیز درصد باسوادی در این گروه سنی در استان به ۹۶.۷۷ درصد رسیده است.
وی سپس در مورد وضعیت سواد مردم شهرستانهای استان کرمانشاه، گفت: بر اساس اطلاعات مأخوذه از آخرین سرشماری با اینکه شهرستان کرمانشاه، پاوه و قصرشیرین باسوادترین شهرستانهای استان می باشند، اما به دلیل تراکم جمعیت بیشترین تعداد بیسواد هم اکنون در شهرستان کرمانشاه متمرکز است.
نوروزی سپس با تشریح عملکرد حوزه سوادآموزی استان در سال گذشته و امسال، گفت: سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۳ هزار و ۵۲۴ نفر از جامعه هدف تحت پوشش قرار گرفته و در ارزیابی های صورت گرفته در سطح ملی، مجموعه سوادآموزی استان توانسته از نظر شاخص رسیدن به اهداف مورد نظر رتبه اول کشور را احراز کند.
دیدگاهتان را بنویسید