به گزارش آوای باینگان، براساس مشاهدات میدانی خبرنگاران ایرنا در هفتمین سالگرد زلزله از شهرستان ثلاث باباجانی، بخش عمده ای از ساختمان های اداری هنوز بازسازی نشده است و در این میان فضاهای فرهنگی و هنری این شهرستان هم دست نخورده باقی مانده است.
اداره ارشاد اسلامی شهرستان ثلاث باباجانی که متولی اصلی و خانه دوم اصحاب فرهنگ و هنر این شهرستان است، مکان ثابتی ندارد و در عین حال مدیر آن هم به دلیل نداشتن خط تلفن به سیستم اتوماسیون اداره کل وصل نیست.
اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان ثلاث باباجانی برای انجام فعالیت های فرهنگی و هنری خود نیازمند فضا و مکان ثابت هستند تا بتوانند برنامه ها و کارگاه های تخصصی خود را آنجا برگزار کنند و اگر اداره ارشاد در این هفت سال بازسازی و یا یک مجتمع فرهنگی و هنری در آن ساخته می شد، حوزه فرهنگ و هنر ثلاث باباجانی چنین محروم و مظلوم نبود.
وضعیت حوزه فرهنگ و هنر ثلاث باباجانی بحرانی است
یکی از هنرمندان شهرستان ثلاث باباجانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان اینکه وضعیت فرهنگی و هنری ثلاث باباجانی در وضعیت بحرانی قرار دارد اظهار کرد : همه مراکز فرهنگی شهرستان مانند فرهنگ و ارشاد، کتابخانه ها و کانون پرورش فکری در مکان های استیجاری قرار دارند و فضایی برای کارهای فرهنگی و هنری ندارند.
مختار بهرامی اولین انتظار اصحاب فرهنگ و هنر ثلاث باباجانی را بازسازی امکان فرهنگی و هنری دانست و گفت: مکان های فرهنگی و هنری بعد از زلزله، باید در اولویت بازسازی قرار می گرفتند و باید حتی قبل از فرمانداری روند بازسازی آنها آغاز می شد.
این شاعر و نویسنده با اشاره به اینکه اهالی فرهنگ و هنر ثلاث باباجانی در سطح ملی حرف های بسیاری برای گفتن دارند افزود: در سایر شهرستان های استان کارگاه های مختلفی چون شعر، داستان، خوشنویسی، تئاتر و غیره برگزار می شود اما در ثلاث باباجانی این فعالیت های فرهنگی وجود ندارد.
همه فضاهای فرهنگی و هنری ثلاث باباجانی استیجاری است
یکی از خوشنویسان ثلاث باباجانی هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن گلایه از وضعیت فرهنگ و هنر این شهرستان گفت : این حوزه نواقص بسیاری دارد و همه مکان های فرهنگی هنری ثلاث باباجانی استیجاری است و امکان فعالیت در آنها وجود ندارد.
کریم محمودی با بیان اینکه سالهاست کلاس های خوشنویسی در این شهرستان برگزار نمی شود افزود : به تازگی انجمن خوشنویسی را در ثلاث باباجانی راه اندازی کردم و الان حدود ۲۰ هنرجو دارم اما این فعالیت ها هم کاملا دلی و به دلیل علاقه به خوشنویسی است.
وی کمبود فضاهای فرهنگی را یکی از بزرگترین مشکلات شهرستان ثلاث باباجانی عنوان کرد و افزود : مشکل اصلی ما اداره ارشاد است چرا که اگر این اداره در شهرستان دارای مکان ثابت باشد، گروه های مختلف فرهنگی و هنری می توانند در اتاق های این اداره، فعالیت های خود را انجام دهند.
احداث مجتمع فرهنگی -هنری در ثلاث باباجانی ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد
معاون مدیریت و منابع اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت : اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ثلاث باباجانی در چارت سازمانی ۲ نیرو دارد و فعلا با یک نیرو و در یک ساختمان استیجاری، وظایف خود را انجام می دهد و نفر دوم هم باید از طریق آزمون استخدامی جذب شود.
محسن الفتی ضمن تایید کمبود فضاهای فرهنگی و هنری در ثلاث باباجانی گفت: برای حل مشکل کمبود فضا باید یک مجتمع فرهنگی و هنری در این شهرستان احداث شود.
وی با بیان اینکه ساخت این مجتمع نیازمند ۶۰ میلیارد تومان اعتبار ملی و استانی است افزود: بعد از اتمام مجتمع های فرهنگی و هنری بیستون و سرپل ذهاب که ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، اولویت اول ما برای ساخت مجتمع فرهنگی و هنری، شهرستان های ثلاث باباجانی و گیلانغرب است.
الفتی در ادامه اظهار کرد: این مجتمع اگر و در صورت تامین اعتبار، راه اندازی شود، فضای بسیاری خوبی در اختیار اصحاب فرهنگ و هنر ثلاث باباجانی قرار می دهد چرا که آمفی تئاتر ۱۱۰ نفره، سالن پلاتو و فضاهای خوبی برای فعالیت انجمن های مختلف در آن دیده شده است.
شهرستان ثلاث باباجانی افزون بر ۳۶ هزار نفر جمعیت دارد و دارای سه بخش مرکزی، ازگله و زمکان با ۲۰۹ روستا است که ۱۶۷ روستای آن دارای سکنه است. این شهرستان در حدود ۱۴۵ کیلومتری شمال غربی کرمانشاه قرار دارد.
دیدگاهتان را بنویسید