گویا مشکلات باینگان همین چند خانه ای است که در ضلع غربی باینگان احداث و بعلت حفاری های نادرست پایین دست تکیه گاه خود را از دست داده و با نفوذ آب در بین لایه ها, صخره های زیرین غلطیده و موجب تخریب لایه های بالایی می گردد. و بنظر نمی رسد جز جابجایی به مکانی امن تر راه حلی طولانی مدت وجود داشته باشد. این در حالی است متاسفانه مشکل ۱۲ ساله گازکشی , مشکل تصفیه و جمع آوری فاضلاب , مشکل عدم توسعه باغات, مهاجرت ناشی از بیکاری , مشکل تخریب مدارس , مشکل درمانگاه و آسانسور برای بیماران اورژانسی, مشکل روستاهای اطراف, تخریب پله ها و کوچه های سطح شهر و … مطرح نگردید و مشکل جاده خطرناک باینگان از زبان شما طرح نگردید .
باینگان قرار نیست با وجود گسلهای مطرح شده از بین برود و خدا نکند چنین شود. و انشاء الله چنین نخواهد شد. گرچه رعایت اصول مهندسی و ایمن سازی ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
شاهد ماجرا نیز مسجد حضرت عبدالله است که قرن هاست بدست این مردم نوسازی و بازسازی می شود. و اگر قرار است مدیریت محترم بحران شهرستان کاری صورت دهد که ریاست محترم آن ظاهرا موافق هستند کاری صورت گیرد!! دیر هنگام است و پاییز نزدیک است و باران انشاء الله در راه است. مهندسان ژئوپولتیک (زمین شناسی) خود در ساختمانهای ایمن ساکن هستند منتظرشان نباشید!
ضمنا اگر خطری جدی باینگان را تهدید می کند. مدیریت بحران پاوه هم نباید منتظر گسلها شود و قبل از آنکه گسلها بجنبند ،بجنبید.
البته برای فراهم شدن زمینه چنین سخنانی که دوست ندارم تحقیر کننده بخوانم باید تاسف خورد. زمینه ای که موجب بروز ایده ای نو مبنی بر اینکه باینگان شهری رو به نابودی آنهم توسط گسلهای زمینی است گردید. گویا در سراسر ایران تنها باینگان بر روی گسل قرار گرفته و کلیه ساختمانهای سطح شهرستان پاوه مقرارت ساختمانی و مهندسی و ایمنی را کاملا رعایت فرموده اند. در حالیکه در سراسر سطح شهرستان امسال شاهد دهها زلزله بودیم. جناب فرماندار باینگان ماوای آوارگان و مهاجران بسیاری بوده است.
مهاجرین جنگ تحمیلی و آوارگان عراقی را خود شاهد بوده ام. باینگان همت توان و مقاومت خود را در دهه اول انقلاب به رخ کشید ( به کتاب تاریخ سیاسی اجتماعی پاوه و اورامانات آقای بهرام ولدبیگی یا سند زنده ماموستا ملاقادر رجوع کنید)ولی متاسفانه خواسته و ناخواسته تاوان پس می دهد. من نمیدانم چرا در دنیای امروز همه دیدگاهها اقتصادی و جمعیتی شده است و هر آنجا که جمعیتش کم، کم اهمیت تر و هرجا که جمعیتش بیش مهمتر است. بهتر است حوادث بعد از انقلاب و جنگ تحمیلی را مطالعه و مرور نماییم.
اگر مدیران شهرم را نابود نکنند گسلها سالهاست تواضع، دیانت و بندگی و اخیرا مظلومیت این مردم را ناظر بوده و به حال آنها غبطه و گاه غصه می خورند.
جناب فرماندار اگر موافق هستید کاری برای باینگان انجام دهید. مشعل گاز خانه ای را روشن فرمایید. باور بفرمایید بسیاری ترجیح خواهند در زادگاه خود بمیرند. به یاد داشته باشیم تحلیل روستا و تخلیه آنها موجب تحلیل مراکز شهر و بخش و شهرستان می گردند.
دیدگاهتان را بنویسید