×

کشف شواهدی از استقرار در هزاره دوم قبل از میلاد در تپه بور جوانرود

  • کد نوشته: 26780
  • ۱۴۰۳-۰۶-۲۹
  • 175 بازدید
  • ۰
  • آوای باینگان: سرپرست هیئت باستان‌شناسی گفت: با توجه به قطعات سفالی بدست آمده از محوطه تپه بور جوانرود، شواهدی از استقرار در هزاره دوم قبل از میلاد و دوره اشکانی را داراست که نشان از اهمیت این محوطه در مطالعات باستان‌­شناختی منطقه است.
    کشف شواهدی از استقرار در هزاره دوم قبل از میلاد در تپه بور جوانرود
  • به گزارش آوای باینگان، فرهاد فتاحی سرپرست هیئت باستان‌شناسی گفت: محوطه باستانی تپه بور در روستای تپه بور از توابع دهستان پلنگانه بخش مرکزی شهرستان جوانرود واقع شده است. این تپه طی برنامه بررسی و شناسایی شهرستان جوانرود در سال ۱۳۸۴ توسط  یعقوب محمدی‌فر با نام تپه پشت آبادی تپه بور شناسایی شده و در ۱۴۰۲/۱۱/۲۳ به شماره ۳۴۰۸ ثبت ملی شد.

    این باستان‌شناس افزود: با توجه به قرار داشتن این محوطه تاریخی در داخل بافت روستا و ایجاد ساخت و سازهای مسکونی در حاشیه تپه، متأسفانه بخش­هایی از تپه و محوطه اطراف آن در سال­های گذشته تخریب شده است. در چند سال اخیر نیز درخواست­های مکرر از اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان برای صدور مجوز ساخت و ساز در این روستا، این اداره کل را بر آن داشت تا با تأمین اعتبار مورد نیاز، برنامه تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این محوطه تاریخی را در دستور کار خویش قرار دهد.

    او تصریح‌کرد: در این راستا، برنامه گمانه‌­زنی این محوطه به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم آن توسط تیمی از باستان­‌شناسان استان کرمانشاه، به سرپرستی نگارنده به انجام رسید.

    به گفته فتاحی، در مدت اجرای این برنامه جمعاً ۲۳ گمانه حفاری شد و بر اساس این گمانه‌­ها عرصه محوطه مشخص و حریم آن نیز پیشنهاد شد. با توجه به قطعات سفالی بدست آمده از محوطه تپه بور، قدیمی­ترین شواهد استقرار در این محوطه متعلق به دوره مس و سنگ بوده و علاوه بر آن شواهدی از استقرار در هزاره دوم قبل از میلاد و دوره اشکانی را داراست که نشان از اهمیت این محوطه در مطالعات باستان‌­شناختی منطقه است.

    سرپرست هیأت باستان‌شناسی ابراز امیدواری کرد:  با انجام این برنامه و تعیین عرصه و حریم محوطه، مشکلات اهالی روستای تپه بور در راستای اخذ مجوز و صدور پروانه ساخت مرتفع شده و در آینده­ای نزدیک شاهد توسعه و آبادانی این روستا همراه با حفظ و صیانت از این محوطه باستانی باشیم .

    او خاطرنشان‌کرد: این برنامه، دومین برنامه گمانه‌­زنی به منظور تعیین عرصه و حریم محوطه‌­های باستانی شهرستان جوانرود در طی دو سال گذشته است که با همت اداره کل میراث‌فرهنگی استان کرمانشاه انجام گرفته و نشان از توجه ویژه این اداره کل به رفع مشکل ساکنان این شهرستان در خصوص اخذ مجوز ساخت و ساز در حریم محوطه­‌های باستانی با نگرش کمک به توسعه و آبادانی این شهرستان توأم با حفظ و نگهداری آثار باستانی آن است.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *