پایگاه خبری آوای باینگان – دولت سیزدهم هم به پایان کار خود رسید. دولتی که در زمینه های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و… شعارهای زیادی داشت که بررسی آن ها نیازمند تحلیل های متعدد است و در این یادداشت صرفا به وضعیت اهل سنت و به طور خاص، اهل سنت استان کرمانشاه در دولت سیزدهم با توجه به شعارها می پردازیم.
مردم اهل سنت ایران، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، در حالی که از دولت های گذشته دلخور بودند، تصمیم گرفتند با توجه به شعارهای رئیس جمهور فقید، این بار سبد رای خود را به او اختصاص دهند. اما انگار در بر همان پاشنه قبلی و حتی بدتر می چرخید.
در دولت های گذشته، تابوی مدیرکل اهل سنت در استان کرمانشاه شکسته شد اما مردم اهل سنت استان انتظار داشتند که بیشتر در مدیریت استان سهیم شوند. اما کار به جایی رسید همان تعداد قبلی مدیریت های استانی هم محو شد و مدیریت استانی برای اهل سنت به صفر رسید.
حتی استاندار کرمانشاه که تقریبا برای همه موضوعات حکم مشاور صادر می کرد، حاضر نشد از این خوان نعمتش حکمی را هم برای اهل سنت صادر کند. ( لازم به ذکر است منظور نگارنده این نیست که مردم شریف اهل سنت استان کرمانشاه، محتاج یک پست مشاوری استاندار هستند، منظور آن است که این دولت و کارگزارانش در همین حد هم مردم اهل سنت استان را باور نداشتند) و این طور شد که مردم اهل سنت استان، به نوعی به این مثل رسیدند که “از طلا گشتن پشیمان گشته ایم، مرحمت فرموده ما را مس کنید”.
البته مردم اهل سنت استان، این کم اعتنایی را بی پاسخ نگذاشته و در انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم، به کسی که خود را ادامه دهنده دولت سیزدهم معرفی می کرد، قاطعانه نه گفتند.
می توان گفت که این هشداری است برای دولت چهاردهم که اگر آن هم بخواهد به شعارها و وعده هایش بخصوص در مورد رعایت حقوق تمام اقوام، ادیان و مذاهب پایبند نباشد، قطعا مردم از چنین دولتی هم روی گردان خواهند شد.
والی استان کرمانشاه در در دولت چهاردهم، هر کس که باشد باید بداند که مردم این استان اعم از شیعه، اهل سنت و اهل حق، به تغییر رای داده اند و همه با هم می خواهند فارغ از مواردی مانند مذهب، استانشان را بسازند و این نیازمند نگاه باز و دوراندیش مدیریت ارشد استان خواهد بود که برای رونق و آبادانی این استان، همه شایستگان را فارغ از مذهبشان به کار بگیرد.
تجربه دولت سیزدهم نشان داد که حذف کردن بخش مهمی از مردم استان در حوزه تصمیم گیری و مدیریتی، نتایج مناسبی به بار نمی آورد. به عنوان مثال، می توان به آمار شاخص فلاکت اشاره کرد که چند روز پیش منتشر شد و استان کرمانشاه در صدر ایستاده و بخش قابل توجهی از این نرخ فلاکت، مربوط به شهرستان های اهل سنت نشین اورامانات بود که به نوعی بازتاب حذف آنان در کانون های تصمیم گیری و مدیریت استان است.
شعار اصلی دکتر پزشکان، “برای ایران” بود و خود همواره می گفت و می گوید که ایران برای همه است و امید است همین شعار برای کرمانشاه هم عینیت پیدا کند و کرمانشاه هم برای همه کرمانشاهیان باشد.
دیدگاهتان را بنویسید