به گزارش آوای باینگان به نقل از ایرنا، شهرستان ثلاث باباجانی در فاصله ۱۴۵ کیلومتری شمال غرب کرمانشاه قرار دارد و زمانی که در شب ۲۱ آبان سال ۱۳۹۶ زلزله ای مهیب ۷ و سه دهم ریشتری زمین زیر پای مردمان این خطه را لرزاند؛ ویرانی بزرگی بر جا گذاشت.
ثلاث باباجانی با افزون بر ۳۵ هزار نفر جمعیت تا پیش از زلزله هم محروم بود، اما زلزله حتی چشمه ها و چاه های تامین آب شهرستان را خشکاند و بیمارستان نیمه کاره این خطه را ویران و محرومتیش را مضاعف کرد.
با اینکه در این سالها اعتبارات خوبی برای بازسازی مناطق زلزله زده ثلاث باباجانی در نظر گرفته شده و بسیاری از خانه های ویران شده دوباره نوسازی شده اند اما این شهرستان همچنان فاقد بیمارستان است و بیماران در کانکس درمان می شوند و حتی زایشگاه شهرستان یک اتاقک فلزی کوچک است.
بسیاری از ادارات ثلاث باباجانی نیز ساختمان خودشان را از دست داده اند و در کانکس به مردم خدمات می دهند و بسیاری از مناطق شهرستان دچار تنش آبی هستند.
اصلی ترین چالش تامین اعتبار این طرحها طی سالهای اخیر حذف ردیف اعتباری بازسازی مناطق زلزله زده کرمانشاه در بودجه ملی مربوطه است که در نتیجه آن عملا دستگاههای استانی بی اختیار شده و سقف اعتبارات استان نیز تکافوی حجم بالای نیازها را نمیدهد.
موضوعی که اگر چه مسوولان استانی بارها آن را مطرح و پیگیری کرده اند اما در صحنه عمل نتیجه ای حاصل نشده است.
حال منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه با سرکشی از طرحهای مختلف شهرستان ثلاث باباجانی ابراز امیدواری کرده است که با سفر آینده نزدیک رییس جمهور به استان اعتبار تکمیل بسیاری از این طرح ها گرفته بشود.
وی همچنین وعده هایی داده که باید امیدوار بود در بازه زمانی که به آنها اشاره کرده محقق شود؛ از جمله آنها بهره برداری از پروژه تامین آب شهر تازه آباد (مرکز شهرستان ثلاث باباجانی) تا پیش از فصل تابستان و نیز تکمیل پروژه تصفیه خانه فاضلاب این شهر و نیز اتمام ساخت تونل سیاه طاهر تا ۲ ماه دیگر!
از جمله دیگر وعده های حبیبی استقرار تمام ادارات برای ارائه خدمات به مردم شهرستان ثلاث باباجانی و پیگیری نیازمندی برخی دستگاهها به ساختمان در سفر رییسجمهور به کرمانشاه است.
با آنکه پیشرفت بیمارستان ۳۲ تخته ثلاث باباجانی هم اکنون ۹۰ درصد اعلام شده اما فقط ساخت ساختمان که کافی نیست بلکه این مرکز درمانی باید تجهیز هم شود که استاندار برای تکمیل آن ابراز امیدواری کرده با سفر رییس جمهور به کرمانشاه اعتبار آن را بگیرد.
حتی باغات زیتون ۱۰۰ هکتاری منطقه که به ۱۵۰ خانوار تعلق دارد برای تامین آب دچار چالش جدی هستند و استاندار در بازدید از این باغات وعده داده تا در یک برنامه کوتاه مدت و بلند مدت این چالش را حل کند.
اما باز کردن گره تمام این مشکلات را باید در تامین اعتبار و البته کار میدانی مدیران دانست همانگونه که حبیبی با اشاره به شعار امسال رهبری تحقق آن را در گرو بیرون آمدن مدیران از پشت میز و حضور میدانی عنوان کرده بود.
آیا امسال همانگونه که استاندار کرمانشاه گفته بود اقدامات مؤثری چون افزایش ظرفیت پارکینگ، بهسازی راههای دسترسی، بهبود خدمات گمرکی و در نهایت اجرای طرح جامع پایانه مرزی شیخ صله در مرز ثلاث باباجانی با اقلیم کردستان عراق برای تبدیل شدن آن به یکی از دروازه های اصلی توسعه اقتصادی غرب کشور انجام خواهد شد؟
همه اینها در کنار پایان بازسازی تخریبهای ناشی از زلزله ویرانگر کرمانشاه نیازمند احیای ردیف بودجه مستقل ملی است.
دیدگاهتان را بنویسید