×

اختراع دستبند ترک دائمی سیگار برای اولین بار در جهان/ آمریکا به دنبال اختراع جوان جوانرودی

  • کد نوشته: 14036
  • ۱۳۹۸-۰۸-۲۰
  • 5575 بازدید
  • ۰
  • آوای باینگان: یک مخترع جوانرودی، دستبندی اختراع کرده است که با بستن آن، به راحتی می‌توان سیگار را به صورت تضمینی و برای همیشه ترک کرد. اختراعی که اعلام ترک دائمی سیگار در جهان است.
    اختراع دستبند ترک دائمی سیگار برای اولین بار در جهان/ آمریکا به دنبال اختراع جوان جوانرودی
  • به گزارش آوای باینگان و به نقل از خبرگزاری فارس، در جهان هر روز اختراعات عجیب و غریبی به ثبت می‌رسد، برخی از آنها شاید هیچ‌گاه وارد زندگی روزمره مردم نشوند و برخی از آنها به سرعت جای خودشان را در تک‌تک خانه‌های مردم پیدا کرده‌اند. از تلفن همراه گرفته تا رایانه‌های شخصی همگی اختراعاتی بوده‌اند که امروزه جزئی از زندگی همه ما شده‌اند.

    برخی از این اختراعات حلّال خیلی از مشکلات شده‌اند، اما هنوز برخی از مشکلات بشر هست که نیاز به یک اختراع جدیدی دارند و شاید هم هیچ‌گاه این مشکلات برطرف نشوند. 

    در همین حوالی، در شهرستان جوانرود واقع در اورامانات، اختراعی بارونکردنی به ثبت رسیده است، اختراعی که می تواند زندگی بشر را با یک دگرگونی بزرگ همراه کند، این جوان کرمانشاهی دستبدی اختراع و به تولید رسانده که با ایجاد تغییر رفتار باعث می‌شود یک فرد سیگاری، مصرف آن را ترک کند.

    «سالار خرمی» مخترع جوانرودی این دستبند به فارس می‌گوید که اختراعش می‌تواند زمینه تغییرات بزرگ رفتاری در انسان شود، چرا که این اختراع می‌تواند فرد عصبانی را آرام و یا یک انسان آرام را پرخاشگر کند. خرمی می‌گوید این اختراع در جهان رقیب ندارد و کشورهای خارجی مکررا از او خواسته‌اند که اطلاعات این اختراع را به آنها بفروشد. اما او دوست دارد این اختراع به نام ایران تولید و صادر شود، هرچند او نیز همانند بسیاری دیگر از نخبگان کشور دچار بی مهری و کم توجهی شده‌ و انتظار دارد که مسئولین قدر اختراع با ارزش او را بدانند.

    خرمی می تواند همین حالا هم گرین کارت آمریکا را دریافت کند و محصولش را با نام این کشور تولید نماید اما علاقه‌اش به ایران مانع از این کارش شده است. مصاحبه تفصیلی فارس را با این مخترع خوش فکر کرمانشاهی را در ادامه بخوانید.

    همه سوال‌ها از بیوگرافی شروع می‌شود، لطفاً کمی از خودتان بگویید!

    خرمی: سالار خرمی هستم، ۳۴ ساله و متولد شهرستان زیبای جوانرود هستم. کارشناسی و کارشناسی ارشد خودم را از دانشگاه علامه طباطبایی تهران گرفتم و جزء رتبه‌های برتر آزمون کارشناسی ارشد کشوری با رتبه ۲۱ بودم. سابقه فعالیت‌های تخصصی در آسیب های اجتماعی شهرداری مرکزی تهران و آسیب های شهری بهزیستی تهران را در سال ۹۲ دارم و همچنین در کلینیک‌های تخصصی در تهران به مدت ۵ سال فعالیت داشتم و پس از ۱۰ سال تحصیل و فعالیت تخصصی در تهران به شهر خودم جوانرود برگشتم و الان ساکن همین شهرستانم.

    این وسیله چیست ؟چه کاربردی دارد ؟ چگونه عمل می کند؟

    خرمی: بنده تحقیقات خود را در دانشگاه علامه طباطبایی تهران از اواخر دوره کارشناسی آغاز کردم و در پایان کارشناسی ارشد اختراع خود را تکمیل و به ثبت سازمان اختراعات ایران رساندم. به خاطر این اختراع به عضویت پارک علم و فن آوری جهاد دانشگاهی ایران در آمدم. 

    من ۱۰ سال در حوزه آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد در مراکز تهران مطالعه انجام دادم، از چند هزار کارتن خواب، دختران فراری، بی خانمان‌ها، افراد معتاد،کودکان کار و خیابانی تحقیقات کاملی صورت دادم و مطالعاتم را از این طریق تکمیل کردم؛ از طرفی  2 سال در بیمارستان حضرت رسول جوانرود و بیمارستان قدس پاوه کار عملی انجام دادم و به ترکیبی از علم روانشناسی و آسیب های اجتماعی، علم پزشکی، علم الکترونیک و تغذیه رسیدم که ترکیب این ۴ علم و کسب تجربه عملی در آنها باعث به وجود آمدن فن آوری این اختراع شده است.

    فناوری که ما در اختیار داریم دستبند هوشمند الکترونیکی تغییر رفتار انسان است که ما می‌توانیم انواع محصولات کاربردی را از آن به کار بگیریم. سیگار کشیدن یک نوع رفتار انسانی است و این دستبند باعث تغییر رفتار و بی میلی به سیگار می‌شود. به صراحت می‌توانم این ادعا را داشته باشم که با این اختراع می توان «پایان سیگار کشیدن» بشر را اعلام کنیم.

    نگفتید که چگونه عمل می‌کند؟

    خرمی: فناوری بسیار پیچیده‌ای در این دستبند استفاده شده که ترکیبی از چند علم است روانشناسی، علم الکترونیک، تغذیه و پزشکی است. البته به من حق بدید که نتوانم به راحتی در خصوص مکانیسم این اختراع شفاف صحبت کنم چون چندین دانشگاه بزرگ و معتبر دنیا به دنبال این اختراع هستند. اما به صورت کلی این دستبند رفتارهای انسان را مدیریت می‌کند.

    در واقع هر حرکتی در بدن موجب ارسال یک سینگال الکتریکی به مغز می‌شود و این سیگنال دارای یک کد مخصوص به خود هست. شناسایی و ترجمه این کد بخشی از کاری است که دستگاه انجام می‌دهد. در واقع ما با ارسال دستوراتی به مغز بخشی از رفتارها را کنترل می‌کنیم که در حال حاضر فقط این دستورات مربوط به ترک سیگار است.

    مقدور هست واضح‌تر توضیح بدهید؟

    خرمی: [با خنده] ما با ارسال سیگنال‌هایی به مغز موجب فوبیای کشیدن سیگار در فرد تحت درمان می‌شویم. عرض کردم که هر رفتار انسان بر اساس یک سری از سیگنال‌هاست، فرد سیگاری در زمان کشیدن سیگار سیگنالی را به مغز خود ارسال می‌کند که باعث میل او برای این کار می‌شود، ما با دستگاه برای فرد تحت درمان اول فوبیای کشیدن سیگار ایجاد می‌کنیم و بعد از چند جلسه کم کم با اصلاحاتی او را نسبت به کشیدن سیگار بی میل می‌کنیم. بی میلی به سیگار هم کاملا دائمی است. 

    رفتارهای هر فردی در ذهن ناخودآگاه ما بایگانی می‌شود. ما از طریق این دستبند به ذهن ناخودآگاه فرد ورود و این بخش از ذهن را دستکاری می‌کنیم. نکته قابل توجه این است که بعد از استفاده سه روزه فرد از این دستبند نیاز به هیچ گونه دارو و قرص و یا شربتی برای ترک دائمی سیگار ندارد.

    گویا کشورهای غربی به خصوص آمریکا و چین به دنبال این فناوری هستند؟

    خرمی: هیچکدام از کشورهای غربی از این فناوری برخوردار نیستند. دانشگاه «کارنگی ملون» آمریکا که جز سه دانشگاه معتبر دنیا است به تازگی تحقیقاتی را در این زمینه شروع کرده و سعی در کپی این دستبند داشتند که به نتیجه هم نرسیده است.

    من چند سال پیش به چین دعوت شدم و چینی‌ها در طی جلساتی که با بنده داشتند گفتگوهایی انجام دادند که فناوری این دستبند چگونه است که ما بتوانیم با هم همکاری داشته باشیم؛ اما مسئله‌ای که مطرح کردند و باعث ناراحتی ما شد این بود که نام ایران در این همکاری قید نشود و ما مخالفت کردیم و این همکاری شکل نگرفت.

    پس از بازگشت من به ایران طی تماس‌هایی پیشنهادهای مالی و حتی گرین کارت آمریکا را پیشنهاد دادند اما من قبول نکردم.علت قبول نکردن این قرارداد چیزی جز این نبود که وطنم را دوست دارم و نام کشورم را برای مادیات فدا نمی‌کنم.

    جالب اینجاست که مترجم من در ماه‌ها و روزهای بعدش از چین با من تماس می‌گرفت و من را تشویق به مهاجرت و قبول حذف نام ایران از این اختراع می کرد.

    اصرار زیادی دارید که حتما دستبند به نام ایران ثبت شود. اینطور این اختراع محدود نمی‌شود؟

    خرمی: من برای این اختراع تمام عمرم را صرف کرده‌ام و تمایل دارم حتما به اسم کشورم به دنیا معرفی شود و گفته شود که ایرانی‌ها اولین مخترعان ترک سیگار دائمی در جهان بودند. اگر این مسئله فراگیر شد و پذیرفته شد من هیچ مشکلی برای انتشار عمومی اطلاعات این اختراع ندارم.

    اما در شرایط فعلی روند درمان و استفاده از این اختراع فقط در مرکز و یا مراکزی که بنده و با کارکنانی که آموزش خواهم داد امکان پذیر خواهد بود. اخیراً از کشور عراق برخی مسئولین آنان سفری به جوانرود داشتند و قبول کردند که درمانگاه مجهزی در کشور خودشان بسازند تا بنده کادر آنان را آموزش بدهیم و به صورت ماهانه سفری به عراق داشته باشم و روند درمان افراد آنها را به دست بگیرم.

    این اختراع بر روی رفتار انسان تاثیرگذار است، پس می‌تواند فراتر از ترک سیگار به کار گرفته شود؟

    خرمی: بله، به نکته خوبی اشاره کردید. این فناوری را می‌توانیم برای زندانیان و مجرمان هم توسعه دهیم که دیگر رفتار مجرمانه هم انجام ندهند. در واقع رفتارهای آنان را کنترل کرد و اگر بتوانیم آزمایشگاه مجهزی برای این کار داشته باشیم، در آینده‌ای نچندان دور شاهد خواهیم بود که زندان‌ها در کشور تعطیل خواهند شد، چرا که هیچ مجرمی وجود نخواهد داشت. این کار برای ترک اعتیاد هم قابل توسعه است.

    چطور باید از این دستبند استفاده کرد؟ آیا خط تولیدی وجود دارد؟

    خرمی: در جهت توسعه  اختراع دستبند هوشمند الکترونیکی ترک سیگار «no smoking kurd s-k100» و برای توسعه کار اقدام به تاسیس شرکت «الکترو درمانگر خرمی» کردم که زیر نظر پارک علم و فناوری و جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه هست. برای تولید این دستبند قطعات از خارج از کشور وارد و در ایران کدنویسی و مونتاژ می‌شود. سابقا ما دستبند را به صورت انبوه تولید و به فروش می‌رساندیم اما به دلایلی از این کار منصرف شدیم و حالا کلینیک ترک سیگار را ایجاد کردیم.

    در حال حاضر کسانی که میخواهند به صورت دائمی ترک سیگار کنند نیاز هست که به ما مراجعه کنند و سه روز در درمانگاه بستری شوند و از دستبندها استفاده کنند. البته مدت استفاده از دستبندها در حد دو دقیقه و بسیار کوتاه هست و فقط باید سه روز تحت درمان باشند تا نتیجه قطعی حاصل شود.

    در حال حاضر چند مراجعه کننده دارید؟

    خرمی: ما بودجه کافی برای تبلیغات زیاد و پرسروصدا در اختیار نداریم و به صورت محدود در حال کار هستیم و همین باعث شده که فعلا روزانه ۳۰ مراجعه کننده داشته باشیم که هر ماه در حال افزایش تصاعدی هستند و همین مسئله موجب شده که کلینیک فعلی ما جوابگوی مراجعه کنندگان نباشد.

    انتظارت از مسئولین استانی و کشوری در خصوص ثبت اختراع شما چیست؟

    خرمی: معاون رئیس جمهور و استاندار کرمانشاه هم از اختراع بنده دیدن کردن و تاکید به توسعه آن داشته‌اند، به انواع نمایشگاه‌های مختلف دعوت می‌شوم ولی به دلیل عدم حمایت عملی در جهت تامین نقدینگی و صادرات محصول و نداشتن تبلیغات و نگاه سنتی و بی توجهی به تولید هنوز قادر به شناساندن این محصول در داخل کشور نشده‌ام چه برسد به شناساندن محصول در خارج از کشور به نام ایران!

    می خواهم محصولاتی که الان تولید کرده‌ام توسط سازمان مبارزه با دخانیات در اختیار افراد مصرف کننده سیگار قرار گیرد تا با فروش این تعداد محصول تولید شده مقدار تولید رو بالا ببریم و با شناساندن محصول و اختراع ایرانی زمینه صادرات این محصول اختراع محور رو عملا فراهم کنند و کم کم انواع محصول در جهت تغییر رفتار انسان رو کاربردی کنم با توجه به نیاز جامعه و بازار!

     تنها خواسته‌ای که من دارم این است که رئیس جمهور کشور در یک پیام ویدئویی در حمایت از این دستبند، اختراع بومی کشور خود را به گوش تمام جهانیان برساند و از ما حمایت کنند.

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *