به گزارش آوای باینگان به نقل از ایرنا، امام جمعه روانسر روز سهشنبه در این مراسم گفت: مردم این دیار همواره حافظ و پاسدار دین و قرآن بوده اند.
ماموستا ملاسید محمد محمدی افزود: وجود این قرآن ها نشانه دیانت این مردم و مرمت و رونمایی از آنها نشانه اسلام خواهی آنان است و بیانگر همراهی آنها با قرآن کریم است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در حاشیه این مراسم گفت: قدمت این قرآن تاریخی مربوط به دوره قاجار است و هرچند که تاریخ نگارش دقیق این کتاب نفیس مشخص نیست اما بر اساس مطالعات انجام شده حدود ۴۰۰ سال قدمت دارد.
کیومرث اعظمی افزود: خط بکار رفته در کتاب دارای ظرافت و زیبایی خاصی است و به دلیل وقوع یک جنگ عشایری و قومی و قبیله ای در سال ۱۳۲۹ شمسی و ایجاد آتش سوزی و آتش زدن املاک و منازل روستای قوری قلعه، آسیب های جدی به این قرآن خطی وارد میشود.
وی اظهار داشت: وجود این قرآن خطی در منطقه نشان دهنده اعتقادات عمیق و قلبی و دین مداری مردم منطقه اورامانات است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه اضافه کرد: برنامه این اداره کل احیا، مرمت و حفظ این آثار ارزشمند با همت خود مردم است چرا که همسو با رونق سایر جاذبه های گردشگری، موجب رونق گردشگری مذهبی میشود.
دیدگاهتان را بنویسید