×

روانسر شهری تاریخی توریستی با طبیعتی بی نظیر

  • کد نوشته: 22507
  • ۱۴۰۲-۰۱-۰۸
  • 224 بازدید
  • ۰
  • آوای باینگان: یکی از جذاب ترین مناطق گردشگری استان کرمانشاه شهرستان زیبای روانسر با طبیعتی بی نظیر بوده که به دروازه اورامانات و نگین منطقه اورامانات مشهور است.
    روانسر شهری تاریخی توریستی با طبیعتی بی نظیر
  • پایگاه خبری آوای باینگان به نقل از خبرگزاری مهر: استان کرمانشاه که در غرب ایران واقع شده دارای تمدن کهن و آثار باستانی بی نظیر است که در کنار چهارفصل بودن و تنوع آب و هوایی سرزمینی بی نظیر برای گردشگران محسوب می‌شود.

    در هر شهرستان استان کرمانشاه جاذبه‌های گردشگری فراوانی وجود دارد که می‌تواند روزها گردشگران را محو تماشای خود کند و مردم مهمان نواز این استان میزبان شایسته ای برای مسافران هستند.

    طاق بستان، بیستون، معبد آناهیتا، تکیه معاون الملک و بیگلربیگی، بازار تاریخی کرمانشاه تنها بخش کوچکی از میراث فرهنگی و جاذبه‌های گردشگری این استان در کنار طبیعت بکر و دست نخورده محسوب می‌شود.

    روانسر در ۶۷ کیلومتری مرکز استان کرمانشاه واقع شده است و به علت مناظر زیبا و طبیعت چشم نواز، آب و هوای دل انگیز و اماکن تاریخی و تفریحی دیدنی، هرساله توریست‌های زیادی را جذب می‌کند.

    وجود رودها و چشمه‌ها و سراب همیشه پرآب، کوه‌ها و چشمه‌ها و آثار باستانی همچون بزرگ‌ترین تپه تاریخی منطقه و بزرگ‌ترین غار آبی آسیا و قله بلند شاهو، این شهرستان را به نگین منطقه اورامانات مشهور کرده و یکی از جاذبه‌های شگفت‌انگیز گردشگری کرمانشاه به شمار می‌رود.

    شهرستان روانسر دارای ۵۶ اثر تاریخی است که شامل تپه‌های سه‌گانه موسایی ( از اواخر دوره نوسنگی حدود هفت هزار سال پیش تا دوره اسلامی )،غار کولیان و غار سراب جاوری ( از دوره پارینه سنگی میانی حدود ۵۰ هزار سال پیش تا اواخر دوره فرا پارینه سنگی حدود ۱۲ هزار سال پیش )، گوردخمه «کۆشک» (متعلق به دوره هخامنشی)، تپه کانی و این (متعلق به دوره اشکانی)،گورستان اسلامی (دورهٔ صفویان و قاجاریه)، غار قوری قلعه (اواخر دوره ساسانی و اوایل اسلامی)، گوردخمه طاق فرهاد (متعلق به دوره هخامنشی) است و این شهرستان به «دروازه اورامانات» شهرت دارد و از نظر جغرافیایی از اهمیت خاصی برخوردار است.

    سراب زیبای روانسر به عنوان مهم‌ترین جاذبه گردشگری استان کرمانشاه چشم‌اندازی طبیعی و فوق‌العاده دارد.

    این سراب پرآب و زیبا در روانسر از توابع استان کرمانشاه است و در تمام ایام سال پذیرای میهمانان بسیاری از نقاط کشور است. دریاچه با محیط سرسبز پیرامونش جایی عالی برای گشت و گذار است، هوای خوب و چشم اندازهای بی بدیل معمولاً دریاچه‌ها را به جاذبه‌ای محبوب تبدیل کرده است.

    این سراب که در لیست آثار ملی ایران قرار دارد از کوهستان شاهو سرچشمه می‌گیرد.برای تمام شهر تنها یک مسیر اصلی به چشم می‌خورد که محل عبور آن دقیقاً از وسط آب و رودخانه است. از طریق این مسیر تمام نقاط شهر با هم مرتبط می‌شوند و در امتداد آن نواحی مسکونی شکل گرفته‌اند. نکته‌ی مثبت این منطقه در این است که رسیدن به همه ی بخش‌های شهر از طریق همین مسیر اصلی ممکن می‌شود.‌

    سراب روانسر مهمترین جاذبه شهر است و تعداد زیادی از اهالی شهر اوقات فراغت و روزهای تعطیل خود را در کنار این دریاچه می‌گذرانند. گردشگرانی هم که از دیگر شهرها به حوالی این دریاچه سفر می‌کنند بازدید از این منطقه را در لیست برنامه‌های خود قرار می‌دهند.

    شهرستان روانسر جاذبه‌های زیادی را در خود جای داده که از میان آنها می‌توان به غار طولانی قوری قلعه، تپه موسایی و مناطق جذاب شبانکاره اشاره کرد اما بدون شک در میان جاذبه‌های این شهر، سراب روانسر چیز دیگری ست جاذبه‌ای بهشتی که با آب و هوای خوب و مناظر دل فریب پذیرای گردشگران زیادی است.

    غار قوری قلعه

    غار قوری قلا یا قوری قلعه، بزرگ‌ترین غار آبی خاورمیانه با پیشینه‌ی ۶۵ میلیون سال از مهمترین جاذبه‌های گردشگری کشور به حساب خواهد آمد. غارقوری قلعه در ۲۵ کیلومتری شهر روانسر در دامنه کوه شاهو و مشرف بر جاده روانسر به پاوه و در همسایگی روستایی به همین نام جای گرفته است. این غار بعد از غار علیصدر بزرگترین غار آبی ایران به حساب می‌آید. اسم عجیب غار به این دلیل است که قدیم‌ها قلعه‌ای شبیه به قوری در حدود یک کیلومتری این محل قرار داشته. طول غار از ۱۲ کیلومتر بیشتر است و عمقش حدود سه هزار متر. دمای توی غار حدود ۷ تا ۱۱ درجه است و رطوبتش بین ۴۰ تا ۶۰ درصد. پس خنک است.‌

    اولین محوطه وسیعی که در غار می‌بینید، اسمش تالار مریم است. دور تالار پر است از قندیل‌های خیلی زیبا که شکل‌های مختلفی دارند. یکی از قندیل‌ها ظاهری شبیه به حضرت مریم (ع) دارد و به همین دلیل اسمش مریم را بر تالار گذاشته‌اند. در عمق هزار متری غار، یکی از زیباترین و باشکوه‌ترین حوضچه‌های آبی دنیا را می‌بینید. قندیل‌هایی شبیه به پرده در این قسمت وجود دارد که به هر کدام دست بزنید، صدای سازی را می‌دهد. اسم این تالار را بتهوون گذاشته‌اند. به عمق هزار و ۵۰۰ متری که برسید تالار عروس را می‌بینید. تالار عروس سنگ‌های کریستالی سفید و براق داد و جای پاها روی آن می‌ماند.

    منبع: مهر

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *