به گزارش آوای باینگان، دکتر حسین حیدری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: وجود کشتارگاه سنتی و نیز غیرمجاز دام و از سویی دیگر عرضه گوشت خارج از شبکه نظارت دامپزشکی، از جدیترین چالشهای حوزه سلامت در استان و منطقه اورامانات به شمار میرود که سلامت شهروندان را به خطر انداخته است.
وی افزود: با افتتاح کشتارگاه صنعتی روانسر که قادر است سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمز سالم و بهداشتی تولید و به بازار مصرف عرضه کند مشکل تامین گوشت بهداشتی در این مناطق به طور کامل برطرف شده است.
حیدری، با بیان اینکه تمام کشتارگاه های این مناطق سنتی و توسط شهرداری ها مدیریت می شود ادامه داد: با بوجود آمدن این شرایط انتظار دارد فرمانداران منطقه اورامانات با فعال ساختن کارگروه های بهداشت نسبت به حل معضلات این حوزه با همکاری دادستان و نیروی انتظامی، دامپزشکی، اجراییات شهرداری، مرکز بهداشت، محیط زیست و اصناف اقدام کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان به اهمیت تامین غذای سالم برای شهروندان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۱۵ هزار راس دام سبک و یک هزار و ۱۵۰ راس دام سنگین در کشتارگاههای سنتی منطقه اورامانات زیر نظارت ناظرین شرعی و بهداشتی دامپزشکی ذبح شده که انتظار میرود با افتتاح این کشتارگاه صنعتی، ذبح دام در کشتارگاههای سنتی متوقف و دامها در این کشتارگاه صنعتی تحت نظارت ناظرین شرعی و بهداشتی ذبح شوند.
کشتارگاه صنعتی شاهو روانسر که در زمینی به مساحت ۲۰ هزار متر مربع و با ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع زیربنا احداث شده نخستین کشتارگاه صنعتی در منطقه اورامانات محسوب می شود که با سرمایهگذاری ۴۷ میلیارد تومانی بخش خصوصی احداث و هفته گذشته مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
با احداث این کشتارگاه که بدون دریافت تسهیلات و با سرمایهگذاری کامل بخش خصوصی احداث شده است روزانه ۱۵۰ راس دام سبک و ۱۵ راس دام سنگین کشتار و به صورت کاملا بهداشتی و تحت نظارت های شبکه دامپزشکی در اختیار شهروندان قرار داده می شود.
با افتتاح این کشتارگاه جدید در روانسر انتظار می رود کشتارگاههای سنتی شهرهای منطقه اورامانات و نیز کشتارهای خیابانی این منطقه جمع آوری و تمام کشتارها تحت نظارت های شرعی و بهداشتی از طریق این کشتارگاه انجام پذیرد.
دیدگاهتان را بنویسید